5 Supertips voor vrouwen om hun huis op te knappen

Laat ik me even voorstellen: Ik ben Klaartje van klaartjeklus.nl en bedrijfsleidster bij bouwbedrijf Klaart je Klus.

Wat mij de laatste jaren is opgevallen, is dat vrouwen erg huiverig zijn voor zelf klussen in huis. Ik heb de afgelopen zes maanden uitgezocht waar hun weerstand tegen klussen vandaan komt. Wat blijkt: heel veel vrouwen vinden dat klussen te zwaar is of te moeilijk of dat ze het gewoon niet kunnen, zonder verdere opgaaf van redenen.

In deze blog ga ik aan de hand van vijf Supertips uitleggen hoe simpel het eigenlijk is om te klussen.

Tip 1
Zet je idee voor een klus op papier of in de computer. Dit zorgt ervoor dat het idee niet meer in de lucht hangt, maar op aarde gekomen is. Daarmee wordt het idee echt en iets dat je uit kunt voeren. Feitelijk is dat de moeilijkste stap, daarna is het alleen maar makkelijker.

Tip 2
Zet je idee voor een klus om in een planning. En voor een goede planning begin je achteraanBijvoorbeeld: je wilt een boekenplank ophangen aan de muur. Dan begin je met de laatste stap, wanneer wil ik dat de plank hangt?

Hoe lang ben ik ermee bezig?

Dus dan begin ik er dd.mm.jjjj aan. Die dag zet je in je agenda.
Daarna ga je je afvragen welke materialen je ervoor nodig hebt. En welke gereedschappen.
Vervolgens geef je antwoord op de vraag, waar vind ik die materialen en gereedschappen. En je zet in je agenda wanneer je die materialen gaat halen.

Tip 3
Zoek uit of je ongestraft kunt boren in de muur waar je de plank wilt ophangen. Meestal kan dit. De kans dat je een leiding raakt is gering; het muuroppervlak is uiteindelijk veel groter dan een buis van de electra, gas of water. Wanneer je niet dagelijks een hoofdprijs in de loterij wint, is het toch verstandig om even wat vooronderzoek te doen. Meer weten over onderzoek naar leidingen in de muur? Klik hier en geef je voornaam en e-mailadres zodat we je  de informatie gratis toe kunnen sturen.

Als je in een kamer boort waar geen water en/ of gas is, is de kans erg klein dat je daar een water- of gasleiding tegenkomt. Deze lopen normaal gesproken onder de vloer. Kom je niet te dicht bij een stopcontact of schakelaar, dan is de kans net zo klein dat je daar in een electrakabel boort.

Tip 4
Wanneer je begint, maak het jezelf dan gemakkelijk door eerst veel werkruimte te maken; kastjes aan de kant en haal eventueel dingen die al aan de muur hangen weg. Zorg voor goede werkkleding: vervang je pantoffels  door goede stevige schoenen. Zorg ook dat je stevig staat. Ga niet op stoelen of tafels staan, maar pak een trapje. Zet dat zo neer dat je werkgebied in de oplooprichting van je trapje staat. Ben je zo eigenwijs om toch op een stoel te gaan staan, zorg dan in ieder geval dat je met je knieën tegen de leuning staat, zodat je altijd naar achteren kunt weg stappen.

Tip 5
Ga het doen!
Denk aan de voldoening, die je ervaart wanneer jij zelf een klus geklaard hebt!

Twijfel je nog steeds?
Meld je dan hier aan voor de gratis basiscursus Klussen voor vrouwen van Klaartje Klus, waarin Klaartje je helpt met het wegnemen van je drempels en het nemen van beslissingen. Klik hier.

 

 

 

 

No comments yet.

Laat een reactie achter

Onderdeel van de Tomaat