Do it Yourself: verven!

In dit  Do it Yourself artikel gaan we in op verschillende verftechnieken en vooral op de resultaten van verven.

Wil je meer weten over verftechnieken, kijk dan eens op de site over verftechnieken. Daar vind je echt alles over verftechnieken en verfsoorten wat je maar wilt weten. Ik heb daar niets aan toe te voegen: www.verftechnieken.nl

Ik ga er een aantal voor je uit proberen en ik ga je der een laten zien. De andere kun je met begeleiding van ons ontdekken tijdens onze DiY klussencursus van 20 en 21 dec, tenmiste als je opschiet met aanmelden. Er zijn nog plaatsen vrij en de training is gratis. De materiaalkosten zijn wel voor jou. Tenzij je 3 vriendinnen meeneemt, dan ben jij helemaal mijn gast en is ook je materiaal, eten en drinken on me.

[maxbutton name=”Gratis training”]

 

Vandaag gaan we het dus  hebben over verven: en dan voornamelijk over verftechnieken. Dat is een uitdaging omdat ik daar eigenlijk helemaal niet zoveel vanaf weet. Ik ben op internet gaan speuren en kwam daar een fantastische site tegen met alles op wat je wilt weten als DiY beginner. Wat ik niet heb kunnen vinden, zijn leuke filmpjes met uitleg over hoe je het daadwerkelijk kunt doen.
Ik ga er vandaag een van doen en dit ga ik natuurlijk filmen. Zo kun je zien hoe ik het leer.
Samen met jou wil ik ontdekken hoe we deze verftechniek kunnen toepassen. Het is ten slotte belangrijk dat we steeds blijven bijleren. En het is geweldig leuk om van een oud kastje of een lelijke stoel weer iets leuks te maken.

Ik ga ervan uit dat je inmiddels genoeg van mij gezien hebt, om te weten dat ik voldoende kennis en kunde in huis heb om jou iets te kunnen leren.
Mijn doel is om  jou aan het klussen te krijgen, zodat je van je huis jouw droompaleis kunt maken en voor jou en je kinderen een veilige leefomgeving kunt creëren.
Ik ben zelf een praktijkmens en hou niet van leren uit een boekje.  Leren van een video is ook niet echt mijn ding, maar dat gaat mij wel al beter af.
Het meest heb ik gehad aan de het-gewoon-gaan-doen-strategie en gelukkig had ik daarbij begeleiding van Niels.
Ik heb hem voorgesteld een tweedaagse cursus op te zetten om jou ook de kans te geven om van mij en van hem te leren klussen.
Ik vind het super dat Niels hier aan mee wil werken en dat hij ook een deel van de cursus gaat verzorgen.
In dit trainingsweekend hebben we hulp van Marja van Dalen, Klaartje 2 zeg maar, je ook zal ondersteunen bij de dingen die wij je gaan leren.

opgeleukte buffet kastHet trainingsweekend is er op gericht, dat je naar huis gaat met een kastje, een stoel, een whatever, opgeknapt in de stijl en de kleuren die passen bij jouw huis. Dit kastje is wellicht wat groot en misschien vind je het niet mooi maar het geeft wel een idee van wat mogelijk is. En vrolijk is het zeker!
Je kunt een stoel of kastje dat je wilt opknappen, van huis meenemen zodat jij het zo kunt maken zoals je altijd al gedroomd hebt dat het eruit moest zien.

Als je naar huis gaat weet je hoe je moet zagen, timmeren moet schroeven. En je gaat naar huis met extra kennis over elektra, gas en water en wat je op die gebieden zelf zou kunnen doen. En met kennis over wat je vooral niet zelf zou moeten doen.

 

 

[maxbutton name=”Gratis training”]

Recept voor een wash:
Verdun 1 deel Abbondanza krijtverf met 1 tot 2 delen water. Hoe dunner het mengsel, hoe transparanter het effect zal zijn.
Het rendement van onverdunde krijtverf is ca. 10-12 m2 per liter. Als je gaat verdunnen zal het rendement iets toenemen maar dat is mede afhankelijk van de ondergrond.
Werk in ieder geval niet te zuinig want dan droogt de wash te snel op.
bron: www.verftechnieken.nl Daar kun je de verf ook bestellen.
Ik heb dat nog niet gedaan, maar Jan Albert kwam met het idee om kalk te gebruiken. Toen dacht ik dat een heel dun laagje misschien wel een goed idee is. Zo gezegd zo gedaan.

En als je genoeg hebt van onze filmpjes, is dat natuurlijk prima. Wij doen dit als extraatje voor jou, zodat jij je wat zekerder en veiliger voelt met klussen.
Mijn crew en ik helpen je graag.
We kunnen acht mensen kwijt in deze cursus en ik zou het erg leuk vinden dat jij daarbij bent.

In overleg met Niels heb ik gekozen te beginnen met Do it Yourself, omdat wij dat leuker vonden dan het ophangen van wastafels en zo.
In het laatste weekend van januari geef ik een training die die wij H.C. klussen noemen: hard core klussen. Meld je aan!

Bewaren

Bewaren

No comments yet.

Laat een reactie achter

Onderdeel van de Tomaat