FAQ

Vragen over klussen:

Elektriciteit:

– Hoe kan ik zeker weten dat er ergens geen stroom op staat?Als je het heel zeker wilt weten zet je de hoofdschakelaar om, kwart slag naar rechts, vervolgens tape je hem af zodat niemand zomaar de schakelaar weer terug draait. Een goeie 2de is meten maar daar heb je wat kennis voor nodig, deze wordt besproken in de basis cursus klussen voor vrouwen.

Centrale verwarming:

– Hoe komt het dat mijn cv steeds lawaai maakt?Dit kan een aantal oorzaken hebben en het is afhankelijk van wat je hoort.
– 1. Klinkt het als of er water lekkage is in je radiatoren of buizen dan zit er waarschijnlijk lucht in je systeem. Met een ontluchtingssleuteltje kun je de lucht bij het ontluchtingskraantje op een radiator of boven op je ketel er uit laten door deze open te draaien.
Wanneer je heel vaak moet ontluchten dan heb je waarschijnlijk een kleine lekkage in het systeem.

Meestal hoor je het alleen als de CV aanstaat, pas dus op met ontluchten want na de lucht komt water en dat kan erg heet zijn, het water wat er uit komt ruikt niet fris en is meestal zwartig van kleur en geeft vieze vlekken op je tapijt of mooie witte muur.
link naar filmpje
– 2. klinkt het als ruisen en is het constant (altijd) dan kan het zijn dat je pomp snelheid te hoog staat voor de grote van je systeem. Dit afstellen is specialisten werk.
– 3. wat ook een reden van ruisen kan zijn is dat je installateur een stuk cv buis vergeten is uit te veilen na het afsnijden. dit is alleen op te lossen door een specialist in de cursus klussen voor gevorderden komen we hier uitgebreid op terug.
– 4. als je af en toe last hebt van ruisen dan heeft dat mogelijk iets te maken met je thermostaat kranen. wanneer deze knijpen omdat ze op temperatuur zijn. als je der heel veel last van hebt zou je de cv druk kunnen laten controleren.

Tegelen:

– 1. Hoe weet ik dat mijn lijm goed is op de verpakking staat niet hoe dik het moet zijn.
Waarschijnlijk staat dat er niet op omdat het verschilt per klus die je doet. heb je een flink zuigende muur dan is je lijm wat dunner dan wanneer je over bestaande (een harde niet zuigende ondergrond) tegels heen plakt. het is dus lastig om daar een maatvoering voor te geven. Op sommige verpakkingen staat het overigens wel maar daar moet je der van uitgaan dat het een gemiddelde is.
hier wat richtlijnen die ik gebruik:
a). muren – wat je altijd eerst doet is een voorstrijk gebruiken, bij zuigende ondergronden (gipsblokken, gasbeton etc) om de zuiging te verminderen en bij gladde harde ondergronden om de hechting te verbeteren.

Dit zijn niet de zelfde soorten voorstrijk!!
laat je dus goed informeren. en houd de droogtijd in de gaten

Als je dat gedaan hebt kun je je “beslag” aanmaken, je hebt door de voorstrijk gezorgd dat de dikte van je lijm ligt tussen dun en dik pannenkoeken beslag, (geen flensjes dat is te dun) het valt niet zomaar van je lijm kam af.  Zie gereedschappen woorden boek (Gratis E-Book)
b). Vloeren – voor vloeren geld het zelfde als voor wanden tegelen bekijk de ondergrond en zie welke voorstrijk je gaat gebruiken. De dikte van de lijm maak ik zelf altijd wat dikker, dus een beetje de richting van de het oliebollen beslag, dit hoeft niet, ik vind het prettiger werken.

– 2. Ik heb nog nooit getegelt, welke tegels kan ik het best gebruiken de eerste keer?
Laat ik beginnen met zeggen dat tegelen niet moeilijk is als je ondergrond vlak is, en de hoeken van het te tegelen stuk haaks zijn (recht). op het moment dat het niet vlak is doe je er goed aan om dit eerst te regelen tenzij je heel handig bent, ene tegeltje wat meer lijm en het andere wat minder kom je der ook.
Het minst makkelijk is het snijden van de tegels dus ik zou voor een eerste keer zowiezo wat extra kopen ivm mis snijden. verder zou ik voor de eerste keer gaan voor een goedkope en wandtegel. Deze zijn zachter dan dure en vloertegels. en dus verder makkelijker te bewerken. (ze breken ook makkelijker) ook hiervoor de extra tegels.

Vragen over de cursussen:

– Kan ik de online cursus ook in een keer betalen zodat ik er bij kan en alles in 1 keer kan zien?
NEE, dit kan niet, er wordt wel aardig druk uitgeoeffend door m’n crew om dit wel te doen dus misschien veranderd het dus nog op termijn maar voor nu NEE. De reden is dak ik je wil helpen met je angst te overwinnen voor het klussen en dat kan ik niet door de cursus in een keer vrij te geven en als je dus net wilt beginnen met iets wat achter in de cursus zit, en je zou dat kunnen uitvoeren samen met onze cursus dan heb je die niet nodig, dan zijn er voldoende ander sites waar je kunt zien hoe jouw klus moet. Als jij vindt dat uitleg en filmpjes niet voldoende leveren om jouw jouw klus uit te laten voeren dan is mijn cursus jouw oplossing, maar dan heb je wel de opbouw en structuur nodig om naar jouw klus toe te groeien. Om jouw de wetenschap mee te geven dat je het ook werkelijk kunt.
Oh ja we hebben vast wel ergens op de site een gratis uitleg staan over jouw probleem dus scharrel wat rond zou ik zeggen. Kom je der niet uit en MOET je nu een oplossing:

Stel je vraag in het commentvak hier onder en je krijgt antwoordt vanuit de communetie of van ons?

 

Bewaren

Onderdeel van de Tomaat