Is goedpassend gereedschap belangrijk?

D:

Bij het kopen van gereedschappen ga je naar de winkel en dan koop je een hamer of een knijptang als je die nodig hebt. Je staat er niet zo bij stil denk ik dit is wat er is en je pakt het uit het rek en je gaat weer naar huis om er achter komen bij gebruik dat je handen en armen heel erg snel moe worden. De vraag is goedpassend gereedschap belangrijk is hier mee beantwoord.

je gaat er natuurlijk van uit dat dat dit komt omdat je geen conditie hebt het is ook geen vrouwen werk enz.

Dat laatste is een beetje waar heel veel gereedschappen zijn gemaakt voor mannen. die hebben grotere handen, zijn langer en ja zijn sterker. Op die gegevens zijn de meeste gereedschappen gemaakt.

Als je links handig bent heb je een zelfde probleem en helemaal als vrouw want er zijn links handige gereedschappen maar ook die zijn gericht op de grote van een mannen hand. De linkshandigenshop heeft een scala van oplossingen voor linkshandige problemen, of ze ook een oplossing geven voor linkshandige vrouwen gereedschappen heb ik niet kunnen ontdekken maar zoek ze eens op en je weet het.

Ik zelf heb voor een vrouw vrij grote handen dus ik kom redelijk goed weg maar de meeste vrouwen hebben dat geluk niet.

I

bestaat het niet, goed gereedschap voor vrouwen?

Niet specifiek,

er is een online shop Gagets house heet het en die heeft rose gereedschappen te koop en dat is leuk maar zijn deze ook aan gepast op de vrouwen hand wij gaan een setje bestellen en ergens deze maand zal ik je informeren over de kwaliteit en hanteerbaarheid voor kleine handen.

Klus Idee komt met de twijfelachtige vraag:

Op een saaie eerste paasdag aan het browsen kwam ik op een website met vrouwengereedschap. Mij lijkt het vrij onzinnig, ik kan prima overweg met “normaal” gereedschap. En ik zit al helemaal niet op roze kleurtjes te wachten! Werkkleding is inderdaad moeilijk te vinden voor vrouwen, maar gereedschap? Wat vinden jullie: zinnig of onzinnig?

De reacties van sommige lezers zijn wel interessant dus hier zijn der een paar

25 Maart 2008, 08:55

Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig maar zeker niet gelijk. Gereedschap aangepast aan de doelgroep kan dus zeker waardevol zijn.

24 Maart 2008, 18:14

Handgereedschap van betere fabriekaten is vaak in meerdere maten te verkrijgen. Een zij kniptang van één type kan wel in 3 of 4 lengte maten te verkrijgen zijn. De langste heeft de grootste hefboomwerking natuurlijk.

Schroevendraaiers zijn er van vele fabriekaten en daar zijn ook best elegante typetjes bij, voor de kleine handen. (bank) hamers zijn er vanaf 100gram, tot 500gram en meer, daar zal toch wel wat bijzitten… Een bankhamer van 500gram ligt mij ook niet lekker terwijl mijn timmermanshamer van 400gram mij juist wel goed ligt.

Waar moet je dus op letten als je gereedschap koopt:

Pak een hamer die verpakt zit uit, zeker als je veel moet timmeren is het van belang dat de steel goed in de hand ligt, waarschijnlijk kom je bij een bouwmarkt niet goed uit de voeten daar hebben ze een klauw hamer maar als je naar een zichzelf respecterende gereedschappen winkel gaat zul je merken dat er verschillende klauwhamers zijn met dunnere en dikkere handvatten. Zeker met grover gereedschap is het van belang dat je hand er goed om heen past en je voldoende kracht kan zetten. Je moet er toch niet aan denken als je met een moker bezig bent dat je ineens je grip verlies en het ding je uit de hand schiet.

verkeerde gereedschappen leveren op den duur ook lichamelijke klachten op. een schilder die de hele dag met een kwast met een te dunne of te dikke steel werkt heeft een sterk verhoogde kans of afgeknelde zenuwen in de pols en elleboog krijgt nek klachten enz.

V:

De visualisatie doen we deze keer samen het is, vind ik nl erg belangrijk dat je goedpassend gereedschap gebruikt.
De visualisatie en de  actie bespreek ik de volgende keer met je, dat is volgende week al overigens. dan krijg je een uitgebreide uitleg over lengtets en diktes van stelen van de verschillende stelen  en we wijden ook een stukje aan tuin gereedschappen.

Wat ik je nu wil vragen is, zou je iets willen weten over werk kleding voor vrouwen en dan bedoel ik niet dat het rose zou moeten zijn hoewel ik daar natuurlijk voor ga, een stoere roze overall lijkt mij geweldig.

Maar goed, zou jij geinteresseerd zijn in een vrouwen werkkleding lijn waar zou deze dan aan moeten voldoen en wat zou je der in willen terug vinden.

De A van actie gklaartje met niet goedpassend gereedschapa ik volgende week met je door nemen dan ga ik je aan de hand van foto’s laten zien hoe dik een steel moet zijn tov de grootte van je hand en hoelag enz wordt dus een beetje een technisch verhaal.

Laat je commentaar in de comment box ik wil heel graag je reactie zo graag dat ik je wil belonen met 5 spaarpunten voor iedere gemodereerde reactie. De spaarpunten kun je later gaan gebruiken in de shop wanneer die klaar is!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 Responses to Is goedpassend gereedschap belangrijk?

 1. Jacqueline februari 5, 2015 at 4:00 pm #

  Ha Klaartje, Ik heb nog nooit nagedacht over of gelet op de diktes van de stelen. Goeie tip!

 2. Hoekstra november 16, 2015 at 11:48 pm #

  Op het filmpje gebruiken de dames KlaartjeKlus een elektrische boormachine in de badkamer, om de schroeven los/ vast te maken voor de douche stang.

  DAT IS FOUT!
  Dag KlaartjeKlus,

  Zowel los als vast zetten van een schroef voor die douche stang, moet je beginnen met de juiste schroevendraaier.

  Kijk naar de kop van de schroef, dan is het:
  een gleufje
  een enkel kruisje
  een dubbel kruisje
  een ster (Torx)
  een inbus gat
  Met de boormachine maak je heel snel de kop van de schroef stuk, helemaal als je ook het verkeerde bitje gebruikt. Zie hem er dan maar uit te halen, dat is niet gemakkelijk. Of hij breekt af.

  Met die machine kan je ook niet altijd loodrecht op de kop van de schroef staan, ook een reden om de schroefkop te beschadigen

  Als ik, bij mij thuis iets heb op te hangen/ of te repareren, dan begin ik met naar de schroefkop te kijken, pak dan alleen de juiste schroevendraaier.

  Is de schroef eenmaal los, dan kan je verder gaan met de elektrische machine, met het juiste bitje.

  Als ik voor mijn dochters klus, kijkt de ene toe en wil weten hoe je het moet doen, de andere dochter loopt altijd weg en hoopt dat het goed gaat. Haar lichaamstaal na dat de klus klaar is, is mijn loon.

  KlaartjeKlus en de andere Klusdames, veel plezier met klussen.

  gr Frits < alias Opa-gitaar., alias OpaPake

 3. Klaartje Klus november 17, 2015 at 8:31 am #

  Dag Frits,

  Dank je wel voor je reactie,
  Wat je schrijft is helemaal waar. Wat ook waar is, is dat Klaartjes nu eenmaal minder kracht hebben dan Fritstsen.
  Verder ook nog veel dank voor je heldere uitleg over de schroef typen.

  Wat ik wil bereiken dat is dat dochters, klein dochters en echtgenotes, vrouwen dus, de hulp van Papa’s, vrienden etc niet nodig hebben. Ik wil ze graag stimuleren om het zelf te kunnen zodat ze geen gebruik hoeven te maken van papa’s en opa’s, maar er gebruik van kunnen maken. Niet iedere Vrouw heeft een vader die helpt en het is fijn om je niet afhankelijk te voelen als vrouw, vind ik en dat deel ik graag met anderen.

  Nogmaals dank voor je heldere uitleg

  Fijne dag

  Klaartje

Laat een reactie achter

Onderdeel van de Tomaat