Is goedpassend gereedschap belangrijk? deel 2

V.

Over de visualisatie die ik je beloofd heb voor deze week heb ik nog even nagedacht en ik heb bedacht dat een paar fotootjes micombinatie tang verschilschien het meest verhelderend werkt.

 

hamer fout

hamer goedWanneer de kier tussen je wijsvinger en je duim groter wordt dan hiernaast dan is je steel te dik. Dit geld natuurlijk bij een ontspannen houding en op het moment dat de hamer “prettig in je hand ligt”.
Het zelfde geld natuurlijk voor alle stelen, zowel voor klus gereedschap als tuin gereedschap.
Ook is de lengte van de steel erg belangrijk. Bij een hamer is het belangrijk dat jouw kracht het gewicht van de kop van de hamer en de lengte van de steel met elkaar in evenwicht zijn. krijg je de nijging om de hamer halverwege de steel beet te pakken dan is wellicht de steel te lang of de kop te zwaar.

schepsteel lengteDe lengte van een schoffel-steel bijvoorbeeld komt ongeveer tot je oor. De lengte van een schepsteel tot aan je onderste rib. Al deze maten zijn van belang voor een gezonde en prettige werkhouding. Er zijn ongetwijfeld sites te vinden waar er veel meer over verteld wordt, het doel van dit artikel is om de aandacht te vestigen op het belang van goed en goedpassend gereedschap.

Dan zijn er nog de gereedschappen met een “hefboom” of een overbrenging er in. Deze zijn voornamelijk om meer kracht te kunnen zetten. Ook deze vind je terug bij de tuin-gereedschappen. Te denken val aan de hegge schaar en bij de handwerk gereedschappen zijn er knip- en grip-tangen met een overbrenging er in.

 

Links boven is een knibbel tang (plaatknipper) Rechts boven is de griptang , links onder is de waterpomp tang hier mee kun je enorme kracht uit oefenen de zijn er van klein naar heel groot en is een welkom onderdeel in je basis gereedschapskist. Daar naast staat de takken schaar en ook hier in zit een overbrenging. Deze zijn er bij alle vier op gericht om meer kracht te kunnen zetten.

een knibbel tang ofwel de Profielknipper de griptang

 

 

waterpomptang

takkenschaar

 

 

 

Ik wil graag de vraag voor jullie van vorige week herhalen, zou jij geinteresseerd zijn in een vrouwen werkkleding lijn waar zou deze dan aan moeten voldoen en wat zou je der in willen terug vinden. Hoe wel ik best warm loop voor een mooie roze stoere werklijn is dat niet per definitie wat ik nodig vind en ik zou dus heel graag willen weten wat jullie willen.

handen schepsteel

Wanneer je een schepsteel nodig hebt dan kun je hier links zien hoe dik die zou moeten zijn ten opzichte van je hand.

 

 

 

 

 

 A.

En zoals beloof heb je het actie gedeelte nog van me te goed, dit is vandaag een cadeautje van mij aan jouw.

Gereedschappen ketens in Nederland waar ik erg gecharmeerd van ben:

Kroon:  http://www.kroon.nl/ gereedschappen, hang en sluitwerk
vdwinkel: http://vdwinkel.isero.nl/gerritse/vestigingen/ ik ben niet bekend met deze winkel keten maar van horen zeggen is het heel goed.
bomij (aborent): http://www.bomij.nl/NL/13/filialen-info.html met deze winkels heb ik zowel in de verhuur als in de koop erg goeie ervaringen

Wurth: http://www.wurth.nl/shops/ is voor mij de top of de bill gereedschap vooral al wanneer het gaat om accu gereedschappen.

Welkoop: http://www.welkoop.nl/winkels voornamelijk tuin gereedschap

 

Wat ik van jouw heel graag als feetback wil is of jij in jouw woon omgeving nog een goeie gereedschapswinkel hebt die je aan wilt bevelen, tuin of bouw gereedschappen het maakt niet uit.

Wil JIJ me helpen:

 1. zoek goeie winkels (gereedschappen en tuingereedschappen) bij jouw in de buurt waar jij goeie ervaringen mee hebt
 2. en geef je mening over waar moet werkkleding voor vrouwen voor jouw aan voldoen

Geef je mening in het tekst vlak hier onder en help mij en de andere lezers met jouw kennis en inzicht.

Bewaren

,

8 Responses to Is goedpassend gereedschap belangrijk? deel 2

 1. Ingrid februari 13, 2015 at 4:36 pm #

  Kijk dit vind ik bijzonder nuttig !

  Ik zie door al die tangen van hetzelfde soort het verschil niet, en vaak kom ik er pas thuis achter dat ie ’toch niet lekker in de hand ligt’ of dat ik opeens blaren heb ergens. Maar dan denk ik al snel: ik doe het te weinig, ik heb geen eelt op mijn handen.
  Er zit dus een logica achter, dit vind ik heel heel fijn om te weten, dank je wel !!

  Groetjes,
  Ingrid

 2. Klaartje Klus februari 14, 2015 at 9:39 am #

  Graag gedaan en fijn dat je er wat mee kunt.

  Klaartje

 3. Alex de Jong februari 23, 2015 at 2:29 pm #

  Handige tips! Goed om in gedachten te houden de volgende keer dat ik een bouwmarkt in loop, bedankt!

 4. Klaartje Klus februari 23, 2015 at 4:51 pm #

  Top Dank, voor je reactie

 5. Johan juni 5, 2015 at 9:36 pm #

  Super handig artikel! Erg praktische informatie waar je niet zomaar bij stil staat als je gereedschap gaat kopen. Ik zal het zeker gebruiken bij mijn volgende aankoop!

 6. Klaartje Klus juni 6, 2015 at 7:05 am #

  Dank je Johan voor je leuke reactie.

  fijne dag Klaartje

 7. Dagmar december 2, 2015 at 4:00 pm #

  Handig artikel Klaartje! Ik had nog wel een vraagje. Ik ga klussen in mijn huis, maar gezien de bouwwinkels zoals Praxis en Gamma nog al ver weg zitten denk ik er over na om mijn gereedschap en bouwmaterialen online te bestellen, bijvoorbeeld op http://www.multifast.nl/ . Hierbij ga ik wel nieuwe materialen kopen, geen oude. Denk jij dat dit ook prima kan, zonder problemen?

  Alvast bedankt!
  Dagmar

 8. Klaartje Klus december 3, 2015 at 7:35 am #

  Dag Dagmar,

  Ik heb geen ervaring met Multifast dus dat durf ik niet te zeggen, wat ik zelf nooit doe is gereedschap online kopen tenzij ik het apparaat ken. Ik wil weten hoe het voelt als ik het in mn hand heb. Materiaal koop ik wel online, maar gereedschap dus niet. Ook niet bij de Gamma en Praksis overigens. Of het gereedschap daar goed of slecht is weet ik dus ook niet. Zou ik onderzoek naar moet plegen. Misschien een idee voor een nieuwe blog. Helemaal waar is het niet wat ik nu zeg ik heb ooit bij een bouwmarkt een accu boormachientje gekocht en daar ben ik nog steeds, na 15 jaar gebruik en misbruik erg blij mee.

  Dank je wel voor je reactie en ik hoop dat je er wat mee kunt? en als je verder nog wat wilt vragen?? ga je gang
  fijne dag

  Klaartje

Laat een reactie achter

Onderdeel van de Tomaat