Met dank aan Typehone online telecom shop: een smartphone beamer!

Deze keer een gastblog van Typhone nl!

Mijn hand zit in het gips en daardoor kan ik niet klussen en ook niet makkelijk een blog schrijven. Typhone bracht uitkomst en heeft me gevraagd om dit ontwerp voor een smartphone beamer op Klaartje Klus te plaatsen. Daar is het nu het geijkte moment voor. Dank je wel http://www.typhone.nl voor dit leuke ontwerp voor de thuisbioscoop!

Hier komt het dan:

Maak een smartphone beamer in 7 eenvoudige stappen
Door Jurrie Renskers, 

De  DIY-smartphone-beamer thuisbioscoop

DIY-smartphone-beamer-1024x535

Het web staat er tegenwoordig vol mee: DIY (Do It Yourself) ideeën om zelf op een eenvoudige wijze de leukste dingen in elkaar te knutselen.

Ook voor smartphones zijn er tal van DIY mogelijkheden, zoals hoesjes en het maken van een speaker. We kwamen het idee tegen om zelf een smartphone beamer/projector te maken en daarom besloten we het zelf te testen. En wat blijkt? Het werkt! Bekijk hieronder de afbeelding hoe je in 7 eenvoudige stappen en voor weinig geld een mooie projector voor je smartphone maakt.

Wat heb je nodig?

Wij hebben in onze test een HTC One Mini gebruikt, maar het lukt waarschijnlijk ook met bijvoorbeeld een iPhone of een Samsung Galaxy smartphone.  Een kartonnen doos en een vergrootglas. Optioneel: gebruik twee wasknijpers om je smartphone op zijn plek te houden. Waarschijnlijk kan je ook met een televisie je beeld weergeven, maar dit is natuurlijk veel leuker! 😉

Waar moet ik op letten?

  1. Het is ten eerste belangrijk dat je een goed werkend vergrootglas hebt, zodat het beeld optimaal vergroot kan worden.
  2. Zorg er voor dat de kartonnen doos niet te klein is, dan heb je meer ruimte om met je smartphone te schuiven. Door hem iets naar voren of achter te zetten kan je het beeld zo scherp mogelijk maken.
  3. Zet het beeld van je smartphone op de kop. Heb je een iPhone? Ga dan naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Assistive Touch aanzetten. Voor een Android toestel kun je de app Screen Rotation Control downloaden.
  4. Plaats de doos in een donkere kamer en voor een witte muur. Voilà, het beeld van je smartphone wordt geprojecteerd op de muur! Bekijk de onderstaande visual voor meer info.

DIY-smartphone-beamer2

Ik vind het een heel erg leuk idee en zodra mijn hand weer meewerkt, gaan we er snel een bouwen van hout.

met dank aan:

Door Jurrie Renskers; http://www.typhone.nl

O ja vergeet je niet op te geven voor de gratis DiY klussencursus 20 en 21 december! Geheel in kerstsfeer.

[maxbutton id=”3″]

No comments yet.

Laat een reactie achter

Onderdeel van de Tomaat