Hergebruik spul kopen is hip, slim en super leuk

Consuminderen en duurzaamheid!

Zet je geld en je vaardigheden slimmer en creatiever in voor meer woongenot!

Heb jij dat ook? Wanneer de reclamefolder van Xenos binnen is, voel ik altijd de kriebel om het gezelliger en leuker maken in mijn huis. Honderden leuke hebbedingetjes staan sfeervol bij elkaar aangeboden en opeens vind ik mijn eigen decoratie-spulletjes maar achterhaald, sfeerloos en stom.
Rotfolder!
Of toch niet?  Nee! Leuk! Nieuwe inspiratie!!!

Al jaren heb ik de gewoonte om te gaan scoren bij de hergebruik en kringloopwinkels.
Denk nu niet: Hè, getver, afgedankt door een ander. Dat hoef ik echt niet, hoor. Zo belabberd gaat het financieel heus niet!

Hé!, get over it.

Kringloop en hergebruik is hip en is erg leuk om te doen.
Ik bedenk nu dat ik het eigenlijk niet zou moeten promoten. Vroeger was het rustig in dit soort winkels, nu staan er rijen bij de kassa. Steeds meer jagers in het spel.
Laatst gebeurde het me zelfs dat een hele leuke sjaal uit mijn karretje was verdwenen, toen ik even ergens had staan snuffelen! Gggrrr…

winkeltjeMaar goed. Niets leuker dan met een paar euro te snuffelen totdat je weer gescoord hebt.
Heb je net bedacht dat je in je zithoek voor rood en paars wilt gaan, ga dan in de winkels gericht op zoek naar rood en paarse hebbe-spulletjes. Het zal je verbazen hoe veel er is te vinden.
Een rood waxinelichtje van glas (€ 0,20), een paarse van steen (€ 0,30), een roodglanzend potje (€ 0,50), een sierblad van alweer glanzend rood (€ 1,00), een schilderij met een rode roos (€ 1,50), een kussentje van paars (€ 1,50), twee goudachtige bloempotjes (€ 1,00)  en een kaarsenstandaard van goudkleur (€ 1,00). Hé, foute kleur!
Nee hoor. Zwart, wit, crème, zilver of goud zijn kleuren die je als derde kleur perfect kan toevoegen aan de 2 gekozen basiskleuren. Als kers op de taart, zeg maar. Kwijt: € 7,00, uitgegeven in zeg 3 maanden.
Een van onze lezers heeft ons getipt op dit winkeltje met dank. Dat er zoveel leuks schuil kan gaan achter zo’n klein geveltje was de tip.

Hoezo in 3 maanden?

Kringloopwinkelen is, nog meer dan gewoon winkelen, speuren, zoeken en scoren. Is dat niet precies waar wij vrouwen zo goed in zijn en waar we menig man volledig krankjorum mee maken?
Dus, ga niet shoppen in 1 ronde, maar doe in een paar maanden een aantal shopbeurten, liefst in meerdere kringloopwinkels.
Leuke bonus toch, om lekker veel te kunnen winkelen en geld te verbrassen?
Een heerlijk beloning voor elke smoes die je hebt om jezelf te mogen verwennen.

In een korte tijd heb je genoeg frubbels om je zithoek gezellig en ‘af’ te maken, zonder pijn in je portemonnee.

Creatief!!

Het leuke is dat je ook steeds creatiever wordt. Je gaat steeds meer combi’s zien en bedenken. Een ander voordeel is dat je goedkoop verschillende sferen en stijlen kunt uitproberen. Die vaas van € 35,00 in turquoise vind je waanzinnig mooi. Maar ja, zou die ook staan bij dat paarse kleed dat je al hebt liggen? Hmm…

Wil je een jaar later een hele andere sfeer? Vervang het paars en rood voor oranje en geel en voilà: een andere look. Slim toch, of vind je hergebruik nog steeds not done. Meid, wat laat jij een kansen liggen! Maar goed, des te meer keuze blijft er voor ons over.

2De hands boeken zijn ook geweldig om in te grasduinen, en ook online is er natuurlijk van alles te beleven wat dat aangaat. www.boekwinkeltjes.nl  is bijvoorbeeld een ontzettend leuke 2de hands boeken site. ik zelf zit liever met mn neus in een boek maar het is toch handig . Ik weet dat dit niks met klussen te maken heeft, maar ja dit gaat over recycling en een mooi opgeleukte boeken kast, is misschien wel een onderwerp voor een DiY blog. Ik ga eens kijken wat ik kan verzinnen.

2de hands boeken

Zo is consumeren zonder een centje pijn consuminderen geworden. Een duurzame wereld voor de kinderen van morgen. Lief toch!

Wij gaan in de komende winter een aantal leuke kleine DiY met 2de handsjes maken, wij laten je zien, how it is made!

heb jij tips over leuke DiY self onderwerpen, goeie ideeen……  of heb je een super plan maar weet je niet hoe, zet ze hieronder in het commentaar vak,

Oja bijna vergeten wij hebben een kringloopwinkel lijst en die willen we graag uitbreiden, dus heb jij ergens een super leuk 2de handsshop ontdekt laat het dan even weten dan voegen wij hem toe in onze lijst.

Op jouw naar the next generation

Klaartje

One Response to Hergebruik spul kopen is hip, slim en super leuk

  1. Lex december 15, 2014 at 11:06 pm #

    Zo leuk kom hier voor het eerst via een link maat welke ook alweer? Waarschijnlijk een wordpress forum… Daarom stuur ik je de link meer misschien heb je er zelf ook wat aan. Het heeft mij erg veel opgeleverd.

    Gr Lex

    http://www.thrivelandingpages.nl/kerstcadeau-sitedeals

Geef een antwoord

Onderdeel van de Tomaat