Bepaal je stijl met een moodboard

Vind jij ook dat er eindelijk eens wat moet veranderen aan de look van je huis?

En heb je allemaal briljante ideeën, maar weet je nog niet zo goed welke uitstraling je precies wilt?

Jij kunt natuurlijk jou huis veranderen door naar de winkel te gaan, allemaal nieuwe spulletjes te  kopen of zelfs een nieuw bureau of een bankstel bestellen. Daar ga je dan prinsheerlijk op zitten. Zit goed! Je voelt je een week of wat kiplekker, maar langzamerhand kom je tot de ontdekking dat er eigenlijk vrij weinig is veranderd. De nieuwe bank zie je eigenlijk niet meer, want daar zit je op. Zit nog steeds superlekker natuurlijk, alleen het eerste wow effect is al gauw verdwenen. Want die vlekken van dat legendarische feestje zitten nog steeds op die muur. Ook al zie je ze niet, omdat het nieuwe bureautje daar staat. Je weet toch dat die vlekken er zitten. En eigenlijk past de kleur van je bankstel toch niet echt bij de gordijnen en vloekt het behoorlijk met het vloerkleed.
En voor je het weet zit je twee maanden verder met alweer een ontevreden gevoel over je inrichting.

Pak het grondig aan:

Het is dus beter om van te voren te bepalen wat je precies wilt. Ga bij jezelf na: ‘Wat vind ik mooi?’ en ‘Welke kleuren passen bij elkaar?’ Je zult merken dat je in je hoofd de ruimte al aan het inrichten bent.
Dus.. haal je prachtige en originele ideeen uit je hoofd en zet ze op papier, maak een moodboard! Een moodboard geeft een beeld van de kleuren en meubels die jij mooi vindt en die je graag in je huis wilt hebben. Met een moodboard krijg je eenheid in je inspiratie en zie je in 1 keer hoe jouw ideale huis er uit ziet.

Hoe maak je een moodboard?
Verzamel een tijdje allerlei foto’s van interieurs, stijlen en kleurcombinaties die je aanspreken.
Wees hierbij niet kieskeurig, laat je in deze eerste stap vooral niet verleiden tot het kiezen van een sfeer of stijl. Op de afbeeldingen kan van alles staan, van een detail als een kastje, kandelaar of plant, tot een gehele sfeer.
Neem de tijd, bijvoorbeeld enkele weken, om een groot aantal plaatjes te vinden van interieurs die je aanspreken. In reclamefolders en woonbladen staan vaak prachtige interieurs. Ook kun je geschikte afbeeldingen vinden in andere bladen, kranten en op het internet.

 

!!! klein.fw bestel hier gratis woonbrochures.

 

Je maak ergens in je huis een plek vrij waar je een plank of prikbord voor je moodboard neer kunt zetten. Kies de plek zo dat je het de hele dag zult zien. Het is wel van belang dat het verplaatsbaar is en dat je er geen of weinig last van hebt. Niet voor de buitendeur dus, want dan beland je board binnen de kortste keren in de prullenbak. Wat je verder nodig hebt is een een groot vel papier, stapel tijdschriften, een schaar en plakband of lijm.

Ga er lekker voor zitten, met een grote kop thee en ga gezellig bijvoorbeeld met je kat op schoot een avond mooie plaatjes kijken.

Knip de mooiste plaatjes uit, met vooral datgene aan kleur waar jouw voorkeur naar uitgaat en leg ze op verschillende stapeltjes. Hang, verschuif en verplaats de verschillende kleuren, vormen, stoffen net zolang tot je voor jezelf de goede combinatie hebt gevonden. Vervolgens bekijk je alles van zo dichtbij mogelijk. Laat de kleuren en vormen op je inwerken. Bekijk het zo dichtbij omdat je dan een beter idee krijgt hoe de kleuren samengaan op een groot oppervlak. Let wel op: grotere oppervlakken maken een kleur intenser dan ze op een plaatje lijken.  Plak de plaatjes vast en voilà, je hebt een moodboard !

Pak jou moodboard op en loop er mee langs je gordijnen, je bank, je boekenkasten etc. om te kijken of het voor jou bij elkaar past. Kijk hoe het eruit ziet bij daglicht en bij lamplicht.

Happy met je moodboard? Zet dan je ideeen om naar de werkelijkheid met een actie plan.

Veel knip en plakplezier!

Klaartje

Bewaren

No comments yet.

Laat een reactie achter

Onderdeel van de Tomaat