Vreemd

Vreemd is het als je ontdekt dat er alweer een maand voorbij is en dat je als de duivel een nieuwe blog moet gaan schrijven.

We hebben met z’n allen een ontzettend drukke maand achter de rug en ik heb jou een beetje verwaarloosd en daar mee mezelf ook.
Het onderwerp van vandaag is VREEMD.

Vreemd is het ook, als je ontdekt dat je de hele maand niets hebt gedaan aan de shop die ik jou beloofd had.
Helemaal niets is niet waar, ik heb een bedrijfsschema op gezet, een planning om het zomaar te zeggen.
Uiteraard doe ik dat via de D.I.V.A. methode.
De diagnose heb ik gedaan samen met Niels, en we hebben een lijstje opgesteld van 5 categorieën waarin we spullen willen gaan verkopen
Het is natuurlijk veel logischer om dat met jou te doen, dus hier zijn deze, die ik verzonnen heb.

Bekijk wat er voor jou ontbreekt aan dit lijstje. Zet het hieronder in het comment-vlak, zodat ik de shop kan inrichten naar jouw wens.

 • timmergereedschappen
 • tuingereedschappen
 • veiligheid-items
 • Werkkleding (winter en zomer)

Dan gaan Niels en ik de inventarisatie doen en daar kom ik dan de volgende keer op terug.

voortuin 0305a

Vreemd is ook als je na een maand keihard werken aan verschillende projecten, zoals het school- project en nog wat andere dingen –  waar ik ook een volgende keer op terug kom – ineens tot de ontdekking kom dat het voorjaar is. Het gras is veel te lang, de tulpen staan volop  in bloei en de blauwe druifjes zijn alweer bijna uitgebloeid. Jammer is het eigenlijk dat ik dat gemist heb en dus niet met jullie gedeeld heb. Ik heb nog wel een paar fotootjes gemaakt, zodat ik nu kan bekijken hoe het er in het voorjaar bij mij uitziet. Het begint voor mij eindelijk enigszins op een leuk terras te lijken en dat moet ook, want de bedoeling is dat onze ontmoetingsruimte / voortuin 2thee schenkerij begin juni open gaat. Op 7 mei komt de gemeente kijken wat we nog bij moeten schaven voor de vergunning. Wanneer alles rond is, zal ik je dat laten weten. En je bent gelijk ook uitgenodigd voor de opening. Ook hierover meer in het volgende artikel, waarbij ik ook informatie geef over de cursussen die ik ga geven of laten geven.

Ik wilde een lijstje gaan maken met tuincentra voor je, en toen kwam ik dit tegen op internet; https://www.tuincentrumoverzicht.nl/tuincentra
Nu zou ik dat lijstje natuurlijk alsnog kunnen geven, maar waarom zou ik dat willen? Deze site lijkt mij meer dan compleet. Wat ik nog wel even doe, is de tuincentra vermelden waar ik erg tevreden over ben;

Vreemd reclame voor: GroenRijk Eemsdelta - Appingedam  Farmsumerweg 136, 9902 BW Appingedam, 0596-613007
Vreemd reclame voor: Praxis Winschoten
 Beertsterweg 3, 9672 BE Winschoten 0597 417728
 Vreemd reclame voor: Welkoop Winschoten

Transportbaan 4, 9672BK Winschoten, 0597-414420

Nu weet ik wel dat Praxis geen tuincentrum is, maar de planten en bollen die ik er gehaald heb doen het en zo ook m’n kersenboom. Nu ja, dit is mijn Top 3 in de volgorde, zoals hierboven aangegeven. Verder heb ik weinig ervaring met tuincentra, behalve nog Intratuin, waar ik graag naar toe ga om koffie te drinken en de kaasbroodjes zijn er fantastisch.
Heb je zelf bijzondere ervaringen met tuincentra en tuinwinkels, laat me dat dan weten;  ik zet ze er graag voor je bij in dit artikel.

4 Responses to Vreemd

 1. Jacqueline mei 7, 2015 at 9:54 am #

  Hoi Klaartje,
  Wat leuk dat het terras gezellig gemaakt wordt. Heerlijke plek in de zon!
  Wat ik nog leuk zou vinden is klein gereedschap als lijmpistolen, figuurzagen voor klein zaag-, knutselactiviteiten
  voor in de tuin of interieur. Misschien zit dat al bij je gereedschap.
  Succes met de gemeente en de opbouw van het theehuis.

 2. Klaartje mei 7, 2015 at 3:10 pm #

  He dag Jacqueline,

  Dank voor je reactie, de gemeente is inmiddels geweest en we hebben een klein lijstje voor het restaurant daar zijn we eind junie mee klaar dus begin juli kunnen we open.

  Zoals gezegd je krijgt een uitnodiging voor die opening en de tip over een knutsel kist ga ik iets mee doen.

  Fijne dag

  Klaartje

 3. Ron de Graaff mei 26, 2015 at 12:07 pm #

  Ik kan Intratuin ook zeker aanraden! Mijn vrouw en ik komen er altijd graag voor plantjes in de tuin en ze hebben een hele mooie collectie en de planten staan ook erg lang. Gelukkig is het nu ook echt weer tuin-werk-weer! 🙂

 4. Klaartje Klus mei 26, 2015 at 5:02 pm #

  Fijn dat je tevreden bent over Intratuin ik vind het een heerlijke winkel om rond te banjeren en ik vind de kaas broodjes subliem. Om een of andere reden koop ik er eigenlijk nooit wat, ik ga het eens proberen.

  “warm en vochtig” is super voor de tuin inderdaad, en de grond is lekker zacht. wij zitten op klei grond hier en als dat te droog is kom je met een bijl de grond nog niet in.

  Dank voor je Tip en je reactie fijne dag

  Klaartje

Geef een antwoord

Onderdeel van de Tomaat