Vrouwen kunnen klussen !

Hoi, ik ben Klaartje Klus, klusser van beroep!

Ik word blij van het creëren van nieuwe dingen, het combineren van mooie materialen en whoa- moment als ik aan mensen vertel dat ik klusvrouw ben. 🙂
Mijn missie is om jou het geloof in jezelf te geven dat ook jij kunt klussen!

Vanaf nu hoef je niet meer gillend weg te rennen bij het zien van een boor.
Ik wil jou blijvend ondersteunen en inspireren met lessen en ideeën, en jou vooral het gereedschap in handen geven waardoor je niet meer afhankelijk bent van het tijdsmanagement van vriendlief of  je handige buurman als er iets hoog nodig moet gebeuren in huis.

Wacht jij ook op een klusman?

Want zit jij ook al maanden te wachten tot een mannelijk, een in jouw ogen meer deskundige klusser, even dat boekenplankje komt ophangen? En als zo’n hulp er dan toch is, zul je dan ook nog vragen of alsjeblieft even de lekkende kraan in de badkamer  gerepareerd kan worden ? Die lekt ook al maanden.


Hoe vaak heb ik niet in mijn omgeving gehoord: “Klussen is voor mannen!” Mannen zien het echt als iets wat bij hen hoort en niet bij vrouwen.
Gek genoeg zijn het net zo hard vriendinnen die het roepen als alpha-vrienden.
Eerlijk gezegd vind ik dat nogal ouderwets en achterhaald. Ik hoor geen enkele vrouw roepen: koken is alleen voor vrouwen!
Dus: het is hoog tijd dat hier verandering in komt!


Vrouwen kunnen klussen

Misschien heb je bij vorige klussen vooral aan de zijlijn meegekeken, heb je zelf al wel eens een muurtje geschilderd of misschien ben je zelfs nog nooit een bouwmarkt binnengelopen.
Des te beter!
Ik had ook nog nooit een hamer vast gehad toen ik 2 jaar geleden besloot mijn huis eigenhandig op te knappen.
Natuurlijk gaat dat in het begin niet zo geweldig.

Na wat research had ik vol trots mijn eerste boekenplankje opgehangen.
Boeken erop en klaar dacht ik.
Maar eenmaal in de keuken kwam het hele gevaarte naar beneden.
Toen het lawaai was gestopt en de kat weer uit het gordijn was geklauterd, heb ik het gewoon opnieuw geprobeerd.
Het plankje hangt nog steeds.
Het ziet er niet uit door de veel te grote gaten en pluggen die ik uiteindelijk gebruikt heb, maar het staat voor mij voor een nieuw begin.

Ik heb sinds dat boekenplankje een hele hoop geleerd en om jou de moeilijkheden te besparen die ik ben tegengekomen, deel ik op deze site al mijn opgedane kluskennis met jou.

Wij willen dat diegene die zich bij ons “aansluiten” eigenwijs en krachtig genoeg zijn om iets voor “ons” te doen. Namelijk onze missie en visie letterlijk verder uitdragen en ons helpen ons doel te bereiken: 100.000 vrouwen die verantwoording nemen voor hun eigen leven en zich niet langer afhankelijk opstellen bij het opvoeden van hun kinderen en bepalen van hun levensstandaard.
Daadwerkelijk helpen, in deze tijd van recessie, om de volgende groep aan het “klussen” te krijgen.

Ik geloof dat deze vrouwen daadwerkelijk iets positiefs zullen en kunnen veranderen in deze samenleving.
Ik geloof in een betere samenleving vanuit een betere basis.
Ik geloof dat een betere basis begint bij jouw voordeur en wat daar achter zit.

Dus: Jij kunt absoluut klussen!
Sowieso beginnen is al een eerste stap.
Begin klein, hak alle klusjes in kleine to-do dingen, waardoor je in de loop van de tijd met trots je opgeknapte badkamer, nieuwe woonkamer of wat dan ook kunt tonen, zonder dat je lang in de rotzooi blijft zitten!

You can do it girl!
Op jouw klus! X Klaar

 

Bewaren

Onderdeel van de Tomaat